Tour de France 2017 route niet gemaakt voor Tom Dumoulin.

Tour de France 2017 route niet gemaakt voor Tom Dumoulin.

dumoulinDe kans is groot dat Tom Dumoulin geen Tour de France zal rijden in 2017. De limburger uit Maastricht vertelde eerder al dat hij in 2017 één grote ronde wil gaan rijden. Dat zal waarschijnlijk de ronde met de meeste tijdritkilometers zijn. Als we naar het rittenschema van de Tour de France kijken dan zien we in totaal ‘slechts’ 36 kilometer. Desondanks kan hij door de tijdrit in Dusseldorf wel de eerste gele trui pakken mocht hij toch kiezen om de Ronde van Frankrijk te rijden.

Zelf werd Dumoulin niet enthousiast toen hij het Tour de France parcours in oktober te zien kreeg. Zelf was hij niet aanwezig bij de route presentatie in Parijs. “Het is niet mijn ideale Tour. Ik zou veel meer tijdritkilometers willen, dus dat valt een beetje tegen. Aan de andere kant is de Tour niet superlastig qua hoeveelheid beklimmingen”, zei de 25-jarige Limburger tegen de NOS.

Vorig jaar wist de Nederlander nog 2 etappes op zijn naam te schrijven maar twijfelt of hij mee gaat doen. “Als ik de Tour zou rijden en ik zou voor het klassement gaan, wordt het heel moeilijk om het geel te pakken. Want als ik focus op een klassement, zullen mijn korte tijdritten eronder lijden”, aldus Dumoulin. “De Tour heeft mij nog niet overtuigd.”

Help ons en deel dit bericht :Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *