Tour de France 2017: wie zijn de favorieten voor de eindzege?

Tour de France 2017 favorieten gele trui.

favorietenVoor de Tour de France 2017 favorieten aan te kunnen wijzen moeten we ‘helaas’ het lijstje van vorig jaar erbij nemen. Niet omdat wij het niet meer weten, maar wel omdat het hoogstwaarschijnlijk dezelfde namen zullen zijn die de dienst gaan uitmaken. Chris Froome zal opnieuw de topfavoriet zijn net als in 2016. Hij er alles aan gaan doen om zijn 4e tourzege te gaan pakken. Met Team Sky kan Froome rekenen op diverse sterke knechten zoals Wout Poels. Toch is het nog maar de vraag of “Froomie” in vorm is. In de individuele tijdrit tijdens de Dauphine liet hij zich op achterstand rijden door Richie Porte. Welke bij de bookmakers dan ook als 2e genoemd wordt voor de eindzege in de Tour de France. In de tijdrit van 23,5 kilomter lang, pakte hij ruim een halve minuut op Contador en Froome.

Een andere geduchte concurrent zal Nairo Quintana worden, al dachten we dat in 2016 ook. Toch werd het Romain Bardet die op het 2e schavotje stond in Parijs. Bardet won de 19e etappe met een prachtige solo en wil ook in 2017 naar een podium rijden. Quintana wil komende seizoen de dubbel Giro en Tour rijden. Maar alles draait om de Tour de France. “het is de enige grote ronde die ik nog moet winnen”

Alberto Contador zal waarschijnlijk zijn laatste Tour de France rijden. Hij is overgestapt naar Trek Sagrefredo en zal gebruik kunnen maken van de diensten van Bauke Mollema. Outsiders zullen ook Alejandro Valverde en Fabio Aru zijn. Beide mannen hebben al laten zien sterk voor de dag te kunnen komen in een grote ronde.

Voor de groene trui is het lijstje een stuk makkelijk: Sagan!

Help ons en deel dit bericht :Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *