Tour de France 2017: etappe 2 voorbeschouwing met profielen en kaart

Tour de France 2017: etappe 2 voorbeschouwing met profielen en kaart.

etappe 2 tour de france 2017Na de tijdrit van de 1e etappe is het op zondag 2 juli 2017 eindelijk tijd voor de eerste echte etappe waarin wij alle renners tegelijk zien. De rit is 202 kilometer lang en trekt van dusseldorf in zuidwestelijke richting naar Luik. Het grootste gedeelte van de etappe zal zich afspelen in Duitsland. De 2e etappe zal naar alle waarschijnlijkheid gaan eindigen in een massasprint. Onderweg vinden de renners al naar 6 kilometer de eerste bergpunten van deze Tour de France. Op de “Grafenberg” ligt 1 punt te wachten dat voor de bergtrui zorgt.

Als we kijken naar de route van de 2e etappe dan zien we dat de renners starten aan in het stadtmitte. Vervolgens maken ze een grote lus richting Erkrath, Ratingen en Mettmann om vervolgens weer terug te rijden richting Dusseldorf. Als het peloton Dusseldorf verlaat rijden ze zuidwest door Meerbusch, Neuss, Kaarst-Buttgen, Monchengladbach. In Monchengladbach zal vervolgens de tussensprint plaatsvinden voor de groene trui. Daarna Komen de renners aan in Aken om in Luik te finishen aan de Boulevard de la Sauvenière in het centrum van Luik.

Aan de streep zijn ook nog bonussecondens te verdienen voor de eerste 3 renners. (lees: 10, 6 en 4 seconden).
De finish is op de Boulevard de la Sauvenière in het centrum van Luik.

Wie zijn de kanshebbers voor een ritzege?
Mark Cavendish zal in Luik natuurlijk azen op zijn 31ste ritzege in de Tour de France. Met Dimension Data won hij afgelopen Ronde van Frankrijk maarliefst 4 etappes. Dylan Groenewegen is de sprinter van dienst voor Lotto NL Jumbo. Nieuwe bij Trek Segafredo is John Degenkolb die de overstap maakt van Giant Sunweb. Michael Matthews daarentegen is juist de nieuwe man bij Giant Sunweb. Hij komt van Orica. Overige kanshebbers: Kristoff, Kittel, Demare, Bouhanni en Sagan.

Zodra er meer bekend is zullen we dit bericht over etappe 2 van de Tour de France 2017 natuurlijk voorzien van een update.

Help ons en deel dit bericht :Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *