Tour de France 2017: etappe 1 profiel, route en kaart.

Tour de France 2017: etappe 1 profiel, route en kaart.

Op zaterdag 1 juli 2017 begint in Düsseldorf de start van de Tour de France. 30 jaar na West-Berlijn in 1987 zal de Tour de France opnieuw starten in Duitsland. Dit is overigens de vierde keer voor Duitsland aan zich. De eerste rit is een korte individuele tijdrit van slechts 13 kilometer door de straten van Düsseldorf. Het startschot zal gegeven worden in Düsseldorf Messe. Hier wordt het podium opgebouwd. De route van de 1e etappe zal worden verreden via de oostoever van de Rijn in zuidoostelijke richting. In de Altstadt zullen ze ook aan de oostelijke kant passeren. Via de welbekende “Koningsallee”. Vervolgens wordt de route vervolgd via Haroldstrasse en de Rheinkniebrucke richting Oberkassel om vervolgens via de Oberkasseler Brücke weer terug te keren richting Messe waar de finish lijn getrokken is in de Rotterdamer Strasse.

De eerste etappe zal voor vele tijdrijders dé ideale kans zijn op de gele trui. Welke tijdrijder maakt vandaag kans op de gele trui. Tony Martin is een van de favorieten aan de start van de individuele tijdrit in de Tour de France 2017, hij is de echte topfavorieten. Maar vergeet mannen als Porte en Froome niet. Zij hebben in het verleden ook al bewezen tijdritten van dit formaat aan te kunnen.

Profiel etappe 1 – kaart met route:

route etappe 1

 

Help ons en deel dit bericht :Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *