Tour de France 2017: Favorieten voor de Witte Trui

In 1975 werd het klassement voor de witte trui ingevoerd. Het werd de opvolger van het combinatieklassement welke wij wel nog kennen in de Ronde van Spanje. Voorwaarde om deel te nemen aan dit klassement is dat de renner jonger moet zijn dan 25 jaar. De renners moeten dus geboren zijn na 1 januari 1992.

Volgens de kenners zal het een strijd gaan worden tussen Yates en Meintjes. Louis Meintjes maakte dit jaar de overstap van MTN Qhubeka naar Lampre. Meintjes wordt gezien als een groot talent en vooral als het aankomt op het zware klimwerk in de bergen. Louis Meintjes eindigde vorig jaar op 2.16 van zijn grootste concurrent Adam Yates. Dit jaar liet hij al zijn dat hij in goede vorm verkeerd. Zo werd de Afrikaanse renner al 6e in de Ronde van het Baskenland en 8e in het Criterium du Dauphine.

Simon Yates
Yates zag zijn tweelingbroer vorig jaar de witte trui binnenhalen in de Tour de France. Dit jaar zal hij zelf het succes moeten binnen gaan halen. Het Britse talent werd vorig seizoen nog knap 6e in de Vuelta., maar eindigde dit jaar ook al 2e in de Ronde van Romandiƫ. Indien Simon Yates in 2017 de witte trui zou winnen, dan zouden deze broers wielergeschiedenis schrijven: zij zouden de eerste broers zijn die beiden de witte trui in de Tour de France wonnen.

Overige kanshebbers witte trui – jongeren trui.
Emanuel Buchmann rijdt momenteel voor Bora. Hij is net als Latour van Ag2r een van de overige kanshebbers. Beide renners kunnen bergop goed hun mannetje staan en het Yates en Meintjes misschien nog moeilijk maken.

Help ons en deel dit bericht :Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *