Sunweb heeft de Tour de France 2017 voorselectie bekend gemaakt!

Sunweb heeft de Tour de France 2017 voorselectie bekend gemaakt!

De voorlopige selectie van Sunweb voor de Ronde van Frankrijk telt 6 Nederlanders. De totale voorselectie bestaat in totaal uit 13 renners en daarvan moeten er dus nog 4 afvallen.

Manager Iwan Spekenbrink, die onder Duitse vlag rijdt, meldde afgelopen donderdag dat sprinter Michael Matthews en de Duitser Nikias Arndt al zeker zijn van een plek in de tourploeg. Roy Curvers, Ramon Sinkeldam, Tom Stamsnijder, Laurens ten Dam, Mike Teunissen en Albert Timmer zijn de Nederlandse kanshebbers voor de resterende plaatsen.

Barguil is de beoogde troef voor het klassement. De Franse klimmer maakte onlangs de Dauphiné zijn rentree, nadat hij een maand eerder in de ronde van Romandië een bekkenbreuk opliep. De Duitsers Bauhaus, Fröhlinger en Geschke en de Deen Sören Kragh Andersen zijn de overige renners in de voorselectie.

Tom Dumoulin

In tegenstelling tot vorig jaar zal Dumoulin de ronde van Frankrijk dit jaar niet rijden. De Maastrichtenaar won vorige maand de Giro d’Italia en wellicht rijdt hij in augustus en september nog de Vuelta a España. Donderdag stapte hij af in de Ronde van Zwitserland omdat hij oververmoeid is.

Laurens Ten Dam en Stamsnijder zijn de enige Nederlanders van Sunweb die de Giro reden én nog kans maken op de Tour.

sunwebDe Tour de France begint op 1 juli in het Duitse Düsseldorf en op zondag 23 juli komt het peloton alweer aan in Parijs. Ondanks de aanwezigheid van klassementsrenner Barguil, die in 2015 14e werd in de Tour, mikt Sunweb voornamelijk op dagsucces in Frankrijk.

Sprinter Matthews bewees deze week in de Ronde van Zwitserland dat hij in vorm is. Hij won de 3e etappe, nadat Arndt de sprint voor hem had aangetrokken. Maar Sunweb gaat volgens ploegleider Hendrik Werner niet alleen voor de sprint, maar ook voor de aanval.

“We willen in onze Tourselectie niet alleen een sterke ‘lead-out’ voor Michael hebben, maar ook renners meenemen die in de overgangsetappes een kans maken met ontsnappingen”, aldus Werner.

Voorselectie:

Curvers, Bauhaus, Sinkeldam, Stamsnijder, Ten Dam, Teunissen, Timmer, Arndt, Barguil, Matthews, Frohlinger, Geschke, Andersen.

Help ons en deel dit bericht :Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *