12 Tour de France renners gebruikte mechanische doping in 2015.

12 Tour de France renners gebruikte mechanische doping in 2015.

De Tour de France is opnieuw in het zwart daglicht gezet. Na een uitzending op televisie is onthuld dat wellicht 12 renners in de Tour de France van 2015 op een racefiets met motortje gereden zouden hebben. De basis wordt gelegd bij de Hongaarse zakenman Stefano Varjas, die in 1998doping voor het eerst een fiets ontwikkelde met een ingebouwde motor. Hij dit exemplaar voor maarliefst 2 miljoen euro verkocht hebben. Gesproken wordt ook dat niemand minder dan Lance Armstrong achter deze aankoop zou zitten..
Wat betreft de motortjes die in de fietsen zouden zitten, werden de vingers direct op Team Sky gericht. In het programma werd gesuggereerd dat Franse autoriteiten hebben verklaard dat de tijdritfietsen van Team Sky in 2015 aanmerkelijk zwaarder waren dan de fietsen van andere teams. De fietsen van de Britse ploeg wogen zo’n 800 gram meer dan fietsen van andere ploegen.

De enige renner die tijdens de Tour de France in 2015 positief testte was Luca Paolini. Hij had sporen van cocaïne in zijn bloed. Hierdoor liep hij tegen een schorsing aan van 18 maanden, waarna hij uiteindelijk zijn carrière noodgedwongen afsloot.

Help ons en deel dit bericht :Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *